
Zit jouw kind op de middelbare school? En heeft hij of zij behoefte aan een extra zetje in de goede richting, of misschien wel begeleiding bij een vak waar hij of zij gewoon niet uitkomt? Wij geven huiswerkbegeleiding en bijles, speciaal voor middelbare scholieren. Huiswerkbegeleiding geven we in groepsverband, maar ook 1-op-1.
Gaat jouw kind dit jaar naar de middelbare school? Spannend! De switch van basis– naar middelbare school kan best heftig zijn. Daarom hebben we speciale brugklasbegeleiding, om jouw zoon of dochter klaar te stomen voor de leuke en (stiekem) spannende brugklasperiode.
Huiswerkbegeleiding
Soms lukt het thuis even niet. Dit kan komen door te veel afleiding of doordat een kind wat extra uitleg nodig heeft. Bij ons kunnen scholieren een aantal middagen per week aan de slag met hun huis- en leerwerk onder deskundige begeleiding. Hiermee bieden we ze regelmaat en structuur op een rustige plek zonder al te veel afleiding. En inhoudelijke ondersteuning, daar waar nodig.
Wij zorgen voor een ontspannen sfeer, goede begeleiding, overhoringen en genoeg ruimte voor persoonlijke groei. Zo lukt het jouw kind meer uit zichzelf te halen. Niet alleen bij ons, maar ook thuis en op school
Als er behoefte is aan 1-op-1 huiswerkbegeleiding, kan dit natuurlijk ook.
Brugklasbegeleiding
De eerste weken van het schooljaar heeft een kersverse brugklasser vaak nog niet zo veel huiswerk. Maar hij of zij heeft nog wel veel te leren. Een goed moment voor ons om studievaardigheden aan te leren en erachter te komen waar voor jouw kind de uitdagingen liggen. Wij hebben daarvoor een speciaal programma ontwikkeld waardoor jouw kind een goede start kan maken.
Examenbegeleiding
Voorbereiden voor het Centraal Schriftelijk Examen in mei, vraagt andere skills en focus dan eerdere belangrijke toetsen of opdrachten. Voor sommige scholieren kan dit zorgen voor stress en onzekerheid. Anderen vinden het gewoon prettig om wat extra begeleiding te krijgen bij deze laatste stap naar het middelbare school diploma!
Meer informatie en actuele programma Examentraining vind je op de nieuwspagina: Examenbegeleiding
Elke scholier is anders en daarom is het uitgangspunt van onze begeleiding dat ieder een persoonlijk plan van aanpak heeft. Dit plan van aanpak wordt aan de hand van een kennismakingsgesprek vastgelegd en wanneer nodig bijgesteld.
Tijdens de begeleiding zijn studiecoaches aanwezig. Zij staan klaar om antwoord te geven op allerlei vragen en te helpen met plannen en leren. Uiteraard wachten wij niet alleen tot een leerling met vragen komt, maar zullen actief leerlingen begeleiding. Overhoringen ter voorbereiding van een toets is ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Na iedere dag sturen wij een lesverslag via ons leerlingvolgsysteem HOMi, zodat je weet wat er gedaan is en – ook belangrijk – wat er de komende week nog op de planning staat.
Bij Examenbegeleiding krijgen examenleerlingen, naast de reguliere huiswerkbegeleiding, door het jaar heen workshops aangeboden en in de meivakantie zijn er examen simulaties. De aanwezige coaches en docenten zijn in staat om de stof tot en met het examenjaar uit te leggen.
Nog even alles op een rijtje:
- Gratis kennismakingsgesprek & plan van aanpak
- Verslagen en planningen in je mail
- Begeleiding bij plannen en structureren van het schoolwerk
- Extra inhoudelijke ondersteuning (1-op-1 momenten)
- Oefentoetsen en overhoren op maat
- Ruime openingstijden én op sommige locaties ook op zondag
- Kleine groepen voor persoonlijke aandacht (óf 1-op-1 huiswerkbegeleiding)
Op een aantal locaties bieden wij Huiswerkbegeleiding extra intensief aan.
Sommige leerlingen hebben veel moeite om aan de gang te blijven met hun huiswerk. Ze worden steeds afgeleid door andere zaken en vallen stil zodra een begeleider niet direct meekijkt. Soms hebben leerlingen zo’n tegenzin dat ze hun taken afraffelen of zich er zelf niet toe kunnen zetten om hun planning af te werken. Ook kunnen leerlingen zo’n kennisachterstand hebben dat extra ondersteuning nodig is. Daarom starten we een kleine groep waar 4 leerlingen met 1 begeleider werken.
We geloven dat juist leerlingen die zich moeilijk langer kunnen concentreren en motiveren er baat bij hebben om korter maar intensiever begeleid te werken. Daarom werken we gedurende 3 of 4 middagen per week in 2 tijdsblokken, van 14.00 tot 16.30 uur en van 16.30 tot 19.00 uur.
Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen de mogelijkheden van de betreffende locatie besproken worden en welke vorm van begeleiding het beste past bij de leerling en zijn of haar hulpvragen en doelstellingen.
Bij BijlesAcademie werken we met een team van pedagogen, psychologen en mensen met een onderwijsachtergrond. Tijdens de huiswerkbegeleiding lopen er studiecoaches rond voor vragen en hulp. Dit zijn universitaire studentdocenten die de stof goed begrijpen en – belangrijk – die de stof goed begrijpbaar kunnen maken. Zij zijn het aanspreekpunt van de leerlingen. Studiecoaches worden getraind en aangestuurd door het vaste team van experts.
De coaches worden door ons getraind over de laatste ontwikkelingen in de stof en de studiebegeleiding. We zorgen dat er coaches aanwezig zijn voor ieder vak en voor ieder niveau. Zo kunnen zowel brugklassers als 6 vwo’ers op de hulp rekenen die ze nodig hebben.
Alle locaties worden gerund door locatiemanagers. Deze locatiemanager weet per dag precies welke leerlingen komen, wat in hun plan van aanpak staat en welke coaches daarvoor nodig zijn. Locatiemanagers zijn het eerste aanspreekpunt voor de ouders.
We plannen eerst een kennismakingsgesprek in samen met jou, jouw kind en de locatiemanager. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Als het klikt, gaan we aan de slag met een persoonlijk plan van aanpak. Daarna kan jouw kind gelijk beginnen met de huiswerkbegeleiding. Laat hier jouw gegevens achter, dan hoor je snel van ons.
Samen met de leerling en ouder kiest
BijlesAcademie een plan van aanpak dat past bij
de wensen en doelstellingen van de leerling.
Bijlessen
Bijles gaat om véél meer dan alleen resultaten. In de bijles gaan we op zoek naar de beste manier om jouw kind het vertrouwen te geven in het leren. Dat mag ook zeker met plezier, leren moet leuk zijn. Tijdens onze bijlessen wordt jouw kind 1-op-1 begeleid door onze bijlesdocenten. We geven in bijles in alle vakken.
Alle bijlessen vinden plaats op de BijlesAcademie locaties. Voordat we beginnen aan de bijles, doen we een check-in: we bespreken het plan van de dag en we bepalen (als dit nodig is) wat er thuis nog gedaan moet worden. Na iedere bijles zet de docent een update in HOMi, deze kunnen jullie – ouders – nalezen.
We geven bijles in alle ‘standaard’-vakken: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Grieks en Latijn, Biologie, Informatiekunde, Natuurkunde, NaSk, Scheikunde en Wiskunde (A, B, C, D), Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis, Godsdienst, Levensbeschouwing, Management en Organisatie (M&O), Mens en Maatschappij en Maatschappijleer.
Onze bijlesdocenten zijn vlotte, universitaire studenten of universitair afgestudeerden die de stof goed begrijpen en die dit – superbelangrijk – op een fijne manier begrijpbaar kunnen maken. Zij zijn het aanspreekpunt van leerling én ouders.
De bijlesdocenten worden door ons getraind en gecoacht over de laatste ontwikkelingen in de stof en de begeleiding. Alle locaties worden gerund door vestigingsmanagers. De vestigingsmanager weet precies welke leerlingen komen, wat in hun plan van aanpak staat en welke bijlesdocent daarvoor nodig is.
Voor de bijles begint stellen we samen een plan van aanpak op. In dit plan bepalen we precies wat jouw kind nodig heeft, waar we ons op focussen en waar zijn of haar knelpunten liggen.
Laat hier jouw gegevens achter, dan hoor je binnen 1 werkdag van ons. We prikken eerst een datum om een plan van aanpak te maken en op basis daarvan zien we jouw kind wekelijks of een aantal keer op één van onze locaties.
Online Bijlessen
Door te kiezen voor online bijlessen heb je meer flexibiliteit. Onze coaches zijn dan niet locatie gebonden en kunnen hierdoor flexibeler qua tijden. Zo heb je meer kans om al snel met de bijles te beginnen. Daarnaast scheelt het je zelf ook veel reistijd.
In de bijles gaan we op zoek naar de beste manier om jouw kind het vertrouwen te geven in het leren. Dat mag ook zeker met plezier, leren moet leuk zijn. Tijdens onze bijlessen wordt jouw kind 1-op-1 begeleid door onze bijlesdocenten. We geven in bijles in alle vakken.
Al onze docenten hebben een eigen Online Classroom. De leerling krijgt via een link toegang en met deze tool kunnen zij ook hun schermdelen. Daarnaast maken we gebruik van een aantal andere handige online tools om de uitleg goed te kunnen overdragen.
Voordat we beginnen aan de bijles, doen we een check-in: we bespreken het plan van de dag en we bepalen (als dit nodig is) wat er thuis nog gedaan moet worden. Na iedere bijles zet de docent een update in HOMi, deze kunnen jullie – ouders – nalezen.
Onze bijlesdocenten zijn vlotte, universitaire studenten of universitair afgestudeerden die de stof goed begrijpen en die dit – superbelangrijk – op een fijne manier begrijpbaar kunnen maken. Zij zijn het aanspreekpunt van leerling én ouders.
De bijlesdocenten worden door ons getraind en gecoacht over de laatste ontwikkelingen in de stof en de begeleiding. Alle locaties worden gerund door vestigingsmanagers. De vestigingsmanager weet precies welke leerlingen komen, wat in hun plan van aanpak staat en welke bijlesdocent daarvoor nodig is.
Voor de bijles begint stellen we samen een plan van aanpak op. In dit plan bepalen we precies wat jouw kind nodig heeft, waar we ons op focussen en waar zijn of haar knelpunten liggen.
Laat hier jouw gegevens achter, dan hoor je binnen 1 werkdag van ons. We hebben eerst een online of telefonisch intake-gesprek, om vervolgens de juiste bijlesdocent te koppelen.
We geven bijles in alle ‘standaard’-vakken: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Grieks en Latijn, Biologie, Informatiekunde, Natuurkunde, NaSk, Scheikunde en Wiskunde (A, B, C, D), Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis, Godsdienst, Levensbeschouwing, Management en Organisatie (M&O), Mens en Maatschappij en Maatschappijleer.
Persoonlijke aandacht
met structuur en duidelijkheid.
Daar staat BijlesAcademie voor.
ZomerAcademie
De afgelopen 2 jaar was voor veel scholieren een grote uitdaging en dat is niet zo raar. De lockdown met als gevolg onderwijs op afstand heeft gezorgd voor achterstanden en motivatie verlies.
Achterstand in kennis en kunnen zorgen voor extra stress en minder motivatie op school waardoor het probleem alleen maar groter wordt. Daarom geloven wij in de kracht van de ZomerAcademie.
In alle rust, zonder druk van andere schoolvakken even volledig focussen op dat ene uitdagingsvak. Zodat jouw kind na de vakantie met een schone lei van start kan gaan. Minder achterstand en minder stress.
Tijdens de zomervakantie gaan de scholieren twee weken aan de slag. Doelgericht in een ontspannen sfeer en onder goede begeleiding. Door deze persoonlijke aandacht krijgt je kind in minder tijd meer voor elkaar. En houdt hij of zij ook nog voldoende tijd over om van de welverdiende vakantie te genieten.
Zit jouw kind op de basisschool? Klik dan hier voor de ZomerAcademie voor basisschool.
Omdat elke kind andere uitdagingen heeft, bespreken we tijdens een kennismakingsgesprek wat de doelstellingen van de ZomerAcademie zullen zijn. Wij werken zoveel mogelijk op maat, maar een aantal zaken staan vast:
- Gedurende de ZomerAcademie werkt je kind aan 1 schoolvak. Aan het begin van de Academie wordt gekeken waar hij/zij op dat moment staat en aan de hand hiervan wordt het plan van aanpak verder bepaald.
- ZomerAcademie is voor alle schooljaren en voor alle niveaus.
- Gedurende de ZomerAcademie gaat jouw kind in 2 weken 3x per week, 1,5 uur per dag aan de slag met het gekozen vak.
- In totaal is dat dus 9 uur extra inhoudelijke begeleiding.
- We werken deze 1,5 uur 1-op-1 zodat er voldoende persoonlijke aandacht is en echt ingezoomd kan worden op de uitdagingen van jouw kind. De docent zal opdrachten meegeven die tijdens die 2 weken thuis gemaakt moeten worden zodat er ook voldoende wordt geoefend.
- Jouw kind krijgt tijdens de ZomerAcademie voldoende persoonlijke aandacht waardoor (grote) stappen gemaakt kunnen worden.
- Mocht er nog een tweede vak zijn dat aandacht nodig heeft dan zal daarvoor een 2e ZomerAcademie traject moeten worden ingepland. Dit kan in overleg mogelijk aansluitend op het eerste traject (= 3 uur per dag)
- Je wordt per mail up to date gehouden van de voortgang.
Onze coaches en bijlesdocenten zijn vlotte, universitaire studenten of universitair afgestudeerden die de stof goed begrijpen en die dit – super belangrijk – op een fijne manier begrijpbaar kunnen maken.
Elke docent heeft bij ons zijn/haar expertise gebied. De docenten die wij inzetten tijdens de ZomerAcademie zijn onze toppers van het afgelopen schooljaar. Zij hebben dus veel ervaring en kennen de stof en uitdagingen van scholieren goed. Zij zijn het aanspreekpunt van leerling én ouders.
Je kunt jouw kind via het contactformulier van dichtstbijzijnde locatie aanmelden voor de ZomerAcademie. Er wordt dan door de betreffende locatiemanager telefonisch contact met je opgenomen voor meer informatie.
Startdatum: Zomervakantie 2023.
ZomerAcademie kost in totaal 374 euro per vak (totaal 9 uur).