MIDDELBARE SCHOOL

In het kort

Zit jouw kind op de middelbare school? En heeft hij of zij behoefte aan een extra zetje in de goede richting, of misschien wel begeleiding bij een vak waar hij of zij gewoon niet uitkomt? Wij geven huiswerkbegeleiding en bijles, speciaal voor middelbare scholieren. Huiswerkbegeleiding geven we in groepsverband, maar ook 1-op-1.

Gaat jouw kind dit jaar naar de middelbare school? Spannend! De switch van basis– naar middelbare school kan best heftig zijn. Daarom hebben we speciale brugklasbegeleiding, om jouw zoon of dochter klaar te stomen voor de leuke en (stiekem) spannende brugklasperiode.

Huiswerkbegeleiding

Soms lukt het thuis even niet. Dit kan komen door te veel afleiding of doordat een kind wat extra uitleg nodig heeft. Bij ons kunnen scholieren een aantal middagen per week aan de slag met hun huis- en leerwerk onder deskundige begeleiding. Hiermee bieden we ze regelmaat en structuur op een rustige plek zonder al te veel afleiding. En inhoudelijke ondersteuning, daar waar nodig.

Wij zorgen voor een ontspannen sfeer, goede begeleiding, overhoringen en genoeg ruimte voor persoonlijke groei. Zo lukt het jouw kind meer uit zichzelf te halen.  Niet alleen bij ons, maar ook thuis en op school

Als er behoefte is aan 1-op-1 huiswerkbegeleiding, kan dit natuurlijk ook.

Brugklasbegeleiding

De eerste weken van het schooljaar heeft een kersverse brugklasser vaak nog niet zo veel huiswerk. Maar hij of zij heeft nog wel veel te leren. Een goed moment voor ons om studievaardigheden aan te leren en erachter te komen waar voor jouw kind de uitdagingen liggen. Wij hebben daarvoor een speciaal programma ontwikkeld waardoor jouw kind een goede start kan maken.

Elke scholier is anders en daarom is het uitgangspunt van onze begeleiding dat ieder een persoonlijk plan van aanpak heeft. Dit plan van aanpak wordt aan de hand van een kennismakingsgesprek vastgelegd en wanneer nodig bijgesteld.

Tijdens de begeleiding zijn studiecoaches aanwezig. Zij staan klaar om antwoord te geven op allerlei vragen en te helpen met plannen en leren. Uiteraard wachten wij niet alleen tot een leerling met vragen komt, maar zullen actief leerlingen begeleiding. Overhoringen ter voorbereiding van een toets is ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Na iedere dag sturen wij een lesverslag via ons leerlingvolgsysteem HOMi, zodat je weet wat er gedaan is en – ook belangrijk – wat er de komende week nog op de planning staat.

Bij Examenbegeleiding krijgen examenleerlingen, naast de reguliere huiswerkbegeleiding, door het jaar heen workshops aangeboden en in de meivakantie zijn er examen simulaties. De aanwezige coaches en docenten zijn in staat om de stof tot en met het examenjaar uit te leggen.

Nog even alles op een rijtje:

  • Gratis kennismakingsgesprek & plan van aanpak
  • Verslagen en planningen in je mail
  • Begeleiding bij plannen en structureren van het schoolwerk
  • Extra inhoudelijke ondersteuning (1-op-1 momenten)
  • Oefentoetsen en overhoren op maat
  • Ruime openingstijden én op sommige locaties ook op zondag
  • Kleine groepen voor persoonlijke aandacht (óf 1-op-1 huiswerkbegeleiding)

Op een aantal locaties bieden wij Huiswerkbegeleiding extra intensief aan.

Sommige leerlingen hebben veel moeite om aan de gang te blijven met hun huiswerk. Ze worden steeds afgeleid door andere zaken en vallen stil zodra een begeleider niet direct meekijkt. Soms hebben leerlingen zo’n tegenzin dat ze hun taken afraffelen of zich er zelf niet toe kunnen zetten om hun planning af te werken. Ook kunnen leerlingen zo’n kennisachterstand hebben dat extra ondersteuning nodig is. Daarom starten we een kleine groep waar 4 leerlingen met 1 begeleider werken. 

We geloven dat juist leerlingen die zich moeilijk langer kunnen concentreren en motiveren er baat bij hebben om korter maar intensiever begeleid te werken. Daarom werken we gedurende 3 of 4 middagen per week in 2 tijdsblokken, van 14.00 tot 16.30 uur en van 16.30 tot 19.00 uur. 

Tijdens het kennismakingsgesprek kunnen de mogelijkheden van de betreffende locatie besproken worden en welke vorm van begeleiding het beste past bij de leerling en zijn of haar hulpvragen en doelstellingen.

Bij BijlesAcademie werken we met een team van pedagogen, psychologen en mensen met een onderwijsachtergrond. Tijdens de huiswerkbegeleiding lopen er  studiecoaches rond voor vragen en hulp. Dit zijn universitaire studentdocenten die de stof goed begrijpen en – belangrijk – die de stof goed begrijpbaar kunnen maken. Zij zijn het aanspreekpunt van de leerlingen. Studiecoaches worden getraind en aangestuurd door het vaste team van experts.

De coaches worden door ons getraind over de laatste ontwikkelingen in de stof en de studiebegeleiding. We zorgen dat er coaches aanwezig zijn voor ieder vak en voor ieder niveau. Zo kunnen zowel brugklassers als 6 vwo’ers op de hulp rekenen die ze nodig hebben.

Alle locaties worden gerund door locatiemanagers. Deze locatiemanager weet per dag precies welke leerlingen komen, wat in hun plan van aanpak staat en welke coaches daarvoor nodig zijn. Locatiemanagers zijn het eerste aanspreekpunt voor de ouders.

We plannen eerst een kennismakingsgesprek in samen met jou, jouw kind en de locatiemanager. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Als het klikt, gaan we aan de slag met een persoonlijk plan van aanpak. Daarna kan jouw kind gelijk beginnen met de huiswerkbegeleiding. Laat hier jouw gegevens achter, dan hoor je snel van ons.

Samen met de leerling en ouder kiest
BijlesAcademie een plan van aanpak dat past bij
de wensen en doelstellingen van de leerling.

Bijlessen

Bijles gaat om véél meer dan alleen resultaten. In de bijles gaan we op zoek naar de beste manier om jouw kind het vertrouwen te geven in het leren. Dat mag ook zeker met plezier, leren moet leuk zijn. Tijdens onze bijlessen wordt jouw kind 1-op-1 begeleid door onze bijlesdocenten. We geven in bijles in alle vakken.

Alle bijlessen vinden plaats op de BijlesAcademie locaties. Voordat we beginnen aan de bijles, doen we een check-in: we bespreken het plan van de dag en we bepalen (als dit nodig is) wat er thuis nog gedaan moet worden. Na iedere bijles zet de docent een update in HOMi, deze kunnen jullie – ouders – nalezen.

We geven bijles in alle ‘standaard’-vakken: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Grieks en Latijn, Biologie, Informatiekunde, Natuurkunde, NaSk,  Scheikunde en Wiskunde (A, B, C, D), Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis, Godsdienst, Levensbeschouwing, Management en Organisatie (M&O), Mens en Maatschappij en Maatschappijleer.

Onze bijlesdocenten zijn vlotte, universitaire studenten of universitair afgestudeerden die de stof goed begrijpen en die dit – superbelangrijk – op een fijne manier begrijpbaar kunnen maken. Zij zijn het aanspreekpunt van leerling én ouders. 

De bijlesdocenten worden door ons getraind en gecoacht over de laatste ontwikkelingen in de stof en de begeleiding. Alle locaties worden gerund door vestigingsmanagers. De vestigingsmanager weet precies welke leerlingen komen, wat in hun plan van aanpak staat en welke bijlesdocent daarvoor nodig is.

Voor de bijles begint stellen we samen een plan van aanpak op. In dit plan bepalen we precies wat jouw kind nodig heeft, waar we ons op focussen en waar zijn of haar knelpunten liggen.

Laat hier jouw gegevens achter, dan hoor je binnen 1 werkdag van ons. We prikken eerst een datum om een plan van aanpak te maken en op basis daarvan zien we jouw kind wekelijks of een aantal keer op één van onze locaties.

Meld je nu vrijblijvend aan en krijg advies.

NU AANMELDEN