MIDDELBARE SCHOOL

In het kort

Zit jouw kind op de middelbare school? En heeft zij behoefte aan een extra zetje in de goede richting, of misschien wel begeleiding bij een vak waar hij of zij gewoon niet uitkomt? Wij geven bijles en huiswerkbegeleiding, speciaal voor middelbare scholieren. Begeleiding geven we in groepsverband, maar ook 1-op-1.

Gaat jouw kind dit jaar naar de middelbare school? Spannend! De switch van basis– naar middelbare school kan best heftig zijn. Daarom hebben we speciale brugklasbegeleiding, om jouw zoon of dochter klaar te stomen voor de leuke en (stiekem) spannende brugklasperiode.

Huiswerkbegeleiding

Soms lukt het gewoon thuis even niet meer. Dit kan komen door te veel afleiding of doordat een kind wat extra uitleg nodig heeft. Bij ons kunnen scholieren een aantal middagen per week aan de slag met hun huiswerk onder deskundige begeleiding. Hiermee bieden we ze regelmaat en structuur op een rustige plek zonder afleiding.

Wij zorgen voor een ontspannen sfeer, goede begeleiding, overhoringen en genoeg ruimte voor persoonlijke groei. Zo haalt jouw kind het beste uit zichzelf. Óók thuis en op school.

Als er behoefte is aan 1-op-1 huiswerkbegeleiding, kan dit natuurlijk ook.

Elke scholier is anders en daarom is het uitgangspunt van de huiswerkbegeleiding dat ieder een persoonlijk plan van aanpak heeft. Dit plan van aanpak wordt aan de hand van een intake vastgelegd en waneer nodig bijgesteld.

Tijdens de begeleiding zijn studiecoaches aanwezig. Zij staan klaar om antwoord te geven op allerlei vragen en te helpen met plannen en leren. Uiteraard wachten wij niet alleen tot een leerling met vragen komt, maar zullen actief leerlingen begeleiding. Overhoringen ter voorbereiding van een toets is ook een belangrijk onderdeel van de begeleiding. Na iedere dag sturen wij een lesverslag via ons leerlingvolgsysteem HOMi, zodat je weet wat er gedaan is en – ook belangrijk – wat er de komende week nog op de planning staat.

Bij examenbegeleiding krijgen examenleerlingen door het jaar heen workshops aangeboden en in de meivakantie zijn er inhoudelijke examentrainingen. De aanwezige coaches zijn in staat om de stof tot en met het examenjaar uit te leggen.

Nog even alles op een rijtje:

  • Gratis kennismakingsgesprek & plan van aanpak
  • Verslagen en planningen in je mail
  • Begeleiding bij plannen en structureren van het schoolwerk
  • Extra inhoudelijke ondersteuning (1-op-1 momenten)
  • Oefentoetsen en overhoren op maat
  • Ruime openingstijden én op sommige locaties ook op zondag
  • Kleine groepen voor persoonlijke aandacht (óf 1-op-1 huiswerkbegeleiding)

Bij BijlesAcademie werken we met een team van pedagogen, psychologen en mensen met een onderwijsachtergrond. Tijdens de huiswerkbegeleiding lopen er  studiecoaches rond voor vragen en hulp. Dit zijn universitaire studentdocenten die de stof goed begrijpen en – belangrijk – die de stof goed begrijpbaar kunnen maken. Zij zijn het aanspreekpunt van de leerlingen. Studiecoaches worden getraind en aangestuurd door het vaste team van experts.

De coaches worden door ons getraind over de laatste ontwikkelingen in de stof en de studiebegeleiding. We zorgen dat er coaches aanwezig zijn voor ieder vak en voor ieder niveau. Zo kunnen zowel brugklassers als 6 vwo’ers op de hulp rekenen die ze nodig hebben.

Alle locaties worden gerund door vestigingsmanagers. Deze vestigingsmanager weet per dag precies welke leerlingen komen, wat in hun plan van aanpak staat en welke coaches daarvoor nodig zijn. Vestigingsmanagers zijn het eerste aanspreekpunt voor de ouders.

We plannen eerst een kennismakingsgesprek in samen met jou, jouw kind en de locatiemanager. Dit is helemaal gratis en vrijblijvend. Als het klikt, gaan we aan de slag met een persoonlijk plan van aanpak. Daarna kan jouw kind gelijk beginnen met de huiswerkbegeleiding. Laat hier jouw gegevens achter, dan hoor je snel van ons.

Samen met de leerling en ouder kiest
BijlesAcademie een plan van aanpak dat past bij
de wensen en doelstellingen van de leerling.

Bijlessen

Bijles gaat om véél meer dan alleen resultaten. In de bijles gaan we op zoek naar de beste manier om jouw kind in zijn of haar kracht te zetten. Dat mag ook zeker met plezier, leren moet leuk zijn. Tijdens onze bijlessen wordt jouw kind 1-op-1 begeleid door onze student docenten. We geven in bijles in alle vakken.

Alle bijlessen vinden plaats op de BijlesAcademie locaties. Voordat we beginnen aan de bijles, doen we een check-in: we bespreken het plan van de dag en we bepalen (als dit nodig is) wat er thuis nog gedaan moet worden. Na iedere bijles zet de docent een update in HOMi, deze kunnen jullie – ouders – nalezen.

We geven bijles in alle ‘standaard’-vakken: Duits, Engels, Frans, Nederlands, Spaans, Grieks en Latijn, Biologie, Informatiekunde, Natuurkunde, NaSk,  Scheikunde en Wiskunde (A, B, C, D), Aardrijkskunde, Economie, Geschiedenis, Godsdienst, Levensbeschouwing, Management en Organisatie (M&O), Mens en Maatschappij en Maatschappijleer.

Onze bijlesdocenten zijn vlotte, universitaire studenten die de stof goed begrijpen en die – superbelangrijk – op een fijne manier begrijpbaar kunnen maken. Zij zijn het aanspreekpunt van kinderen én ouders.

De bijlesdocenten worden door ons getraind en gecoacht over de laatste ontwikkelingen in de stof en de studiebegeleiding. Alle locaties worden gerund door vestigingsmanagers. De vestigingsmanager weet precies welke leerlingen komen, wat in hun plan van aanpak staat en welke bijlesdocent daarvoor nodig is.

Voor de bijles begint stellen we samen een plan van aanpak op. In dit plan bepalen we precies wat jouw kind nodig heeft, waar we ons op focussen en waar zijn of haar knelpunten liggen.

Laat hier jouw gegevens achter, dan hoor je binnen 1 werkdag van ons. We prikken eerst een datum om een plan van aanpak te maken en op basis daarvan zien we jouw kind iedere week op één van onze locaties.

Meld je nu vrijblijvend aan en krijg advies.

NU AANMELDEN