BASISSCHOOL

In het kort

Kan jouw kind een extra zetje in de goede richting gebruiken? Heeft hij of zij moeite om de focus te behouden door afleiding of heeft hij of zij gewoon moeite met de stof?

Wij geven basisschoolleerlingen op maat gemaakte bijles. Daarbij kijken we naar wat jouw kind nodig heeft. We leren je kind vertrouwen op zichzelf, zodat hij of zij overal het beste uit zichzelf kan halen. Thuis, op school en bij ons. En daar mag best ruimte zijn voor een geintje!

Natuurlijk houden we ook goed bij hoe het gaat. Daarvoor gebruiken we het handige volgsysteem HOMi. Zo weten jullie als ouder ook precies wat er is gedaan en hoe het ervoor staat. Als het nodig is, hebben wij ook nog even persoonlijk contact.

Bijles

Soms wil het leren gewoon niet lukken. Het maakt eigenlijk niet uit of dit komt door afleiding, gebrek aan interesse of concentratieproblemen. Onze oplossing is altijd gericht op het kind: we kijken goed naar zijn of haar groei- en knelpunten en we zorgen voor een ontspannen omgeving waarin hij of zij écht kan leren. Met alle hulp die hij of zij nodig heeft.

In het plan van aanpak bepalen we hoe vaak en hoelang jouw kind bijles zal volgen. Natuurlijk staat niets vast en kunnen er extra lessen bijgeboekt worden als het nodig is. Waar nodig hebben we nog extra persoonlijk contact over de ontwikkelingen van jouw kind en we houden natuurlijk alles bij in HOMi, ons volgsysteem. Na elke bijles ontvang je een lesverslag per mail.

De bijlessen worden gegeven door ervaren student docenten of net afgestudeerden met een pabo- of wetenschappelijke pedagogische achtergrond.

Na de aanmelding op de website nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen. Tijdens onze eerste afspraak bespreken we samen – ouders, kind en vestigingsmanager – wat er beter kan en welke vakken belangrijk of lastig zijn. Daaruit komt een handig plan van aanpak. Als we het plan van aanpak besproken hebben, kunnen we starten met de bijles.

BijlesAcademie zorgt voor de extra persoonlijke aandacht waar binnen het reguliere onderwijs soms geen ruimte voor is en die wel nodig is voor de leerontwikkeling van een kind.

CITO/LVS Trainingen

De CITO- of LVS-toets kunnen aardig wat stress opleveren bij kinderen. De vraagstellingen zijn anders dan wat zij gewend zijn en er staat veel op het spel. Goede training en praktische tips en tricks zorgen ervoor dat jouw kind precies weet wat hij of zij kan verwachten. Daarbij richten we ons – naast inhoudelijke vraagstellingen – echt op het opbouwen van zelfvertrouwen, omgaan met faalangst en zullen we per leerling kijken welke vakken de focus moeten krijgen. Tijdens de trainingsweken worden jullie – ouders – goed op de hoogte gehouden door de trainers.

We geven zowel 1-op-1 trainingen als groepstrainingen voor de CITO- & LVS-toets.

Jouw kind gaat samen met de trainers aan de slag met de vraagstellingen en de toetsvorm. Oefenen is hierbij super belangrijk. Natuurlijk is er aandacht voor de persoonlijke groei van jouw kind: waar loopt hij of zij tegenaan? Welke vakken hebben meer focus nodig?

Ook in de groepstrainingen is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht – in een groep zitten nooit méér dan 8 kinderen. De groepstrainingen geven we twee keer per jaar (in november en in maart) en zijn bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8. De kinderen gaan samen aan de slag met de oefeningen en krijgen handige tips en tricks van onze docenten. Voor de groepstrainingen kun je je hieronder inschrijven.

Wil jij meer informatie, of ben je benieuwd naar de volgende trainingsdata? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

1-op-1 training

Vóór de 1-op-1 training maken we samen een plan van aanpak: voor welke vakken heeft jouw kind extra oefening nodig? Welke persoonlijke ontwikkelingspunten kunnen we aanpakken?

Groepstraining

Voor de groepstraining kun je  hier meer informatie opvragen over datum en locatie. Ook bij de groepstraining hebben we vooraf contact over welke onderdelen belangrijk zijn en waar jouw kind behoefte aan heeft.

Data Groepstraining

Zodra de data voor de groepstrainingen schooljaar 2020/2021 bekend zijn kun je deze hier terugvinden.

De data voor de groepstraining november (groep 7 en groep 8) zijn bekend. De training zal op de volgende 6 zondagen plaatsvinden:

15 november, 22 november, 29 november, 6 december, 13 december, 10 januari.

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden of meer info willen neem dan contact met ons op via het contactformulier of meld je direct aan.

De trainingen worden gegeven door ervaren basisschool (student)docenten of net afgestudeerden met een pabo- of wetenschappelijke (pedagogische) achtergrond.

ZomerAcademie

Het kan zijn dat je kind, om wat voor reden dan ook, bij bepaalde onderdelen niet helemaal mee kan komen of achter loopt. Dit kan op de korte of lange termijn zorgen voor onzekerheid of het verlies van motivatie. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Met extra persoonlijke aandacht en rust kan jouw kind grote stappen maken in zijn of haar leerontwikkeling.

Daarom geloven wij in de kracht van de ZomerAcademie. Tijdens een rustige periode, de vakantie, gaat jouw kind bij ons aan de slag met het onderdeel waar hij of zij moeite mee heeft. De persoonlijke aandacht van onze docenten zal ervoor zorgen dat je kind zal groeien waardoor er na de vakantie gestart kan worden met meer vertrouwen in eigen kunnen.

Wij gaan gedurende 2 zomervakantie weken doelgericht aan de slag. Doelgericht in een ontspannen sfeer en onder goede begeleiding. Door de persoonlijke aandacht kan je kind in minder tijd meer voor elkaar krijgen. Zodat deze ook nog voldoende tijd heeft om van de welverdiende vakantie te genieten.

Omdat elk kind andere uitdagingen heeft bespreken we tijdens een (telefonisch) kennismakingsgesprek wat de doelstellingen van de ZomerAcademie zullen zijn.

Wij werken zoveel mogelijk op maat, maar een aantal zaken staan vast:

  • Gedurende de ZomerAcademie werkt jouw kind aan 1 schoolonderdeel (denk aan spelling, begrijpend lezen, technisch lezen, rekenonderdelen en/of studievaardigheden). Mocht er op een 2e onderdeel zijn waar op gefocust dient te worden dan is er een mogelijkheid om de tijd uit te breiden. Voor kinderen uit groep 8 is het ook mogelijk om zich tijdens ZomerAcademie alvast goed voor te bereiden op de Brugklas. We gaan tijdens de 2 weken aan de slag met vaardigheden zoals schoolwerk organiseren, woordjes leren, antwoordconstructies, zelfvertrouwen enzovoort.
  • Aan het begin van de Academie wordt gekeken naar waar hij/zij op dat moment staat. Aan de hand hiervan wordt het plan van aanpak bepaald. Tussentijds wordt dit plan en de aanpak geëvalueerd en waar nodig aangepast.
  • Je kind werkt 2 weken lang, 3x per week 1,5 uur per dag bij ons op locatie. We werken 1-op-1, zodat jouw kind alle aandacht krijgt die nodig is en er echt op maat gewerkt kan worden. In totaal bestaat ZomerAcademie dus uit 9 uur extra persoonlijke begeleiding. Mocht er gekozen worden voor de uitgebreide variant (waarbij er met 2 school onderdelen aan de slag wordt gegaan) dan is de begeleiding 2 uur per dag. Totaal 12 uur.
  • We maken de lessen leuk. Persoonlijk contact, wat lekkers te eten/drinken en altijd een spelletje zijn onderdeel van de ZomerAcademie.
  • Je wordt per mail up to date gehouden van de voortgang van jouw kind.

Je kunt je via het contactformulier van dichtstbijzijnde locatie aanmelden voor de ZomerAcademie. Er wordt dan door de betreffende locatiemanager telefonisch contact met je opgenomen voor meer informatie en de mogelijkheden.

Startdatum: Zomervakantie 2021. Weken en dagen in overleg en op basis van beschikbaarheid. Opgeven voor ZomerAcademie kan tot 7  juli (Amsterdam) of 14 juli (Utrecht) 2021

ZomerAcademie kost eenmalig 270 euro (1 onderdeel) of  360 euro (2 onderdelen)

Onze bijlesdocenten zijn vlotte studentdocenten, met een link naar basisonderwijs, die de stof goed begrijpen en die dit – superbelangrijk – op een fijne manier begrijpbaar kunnen maken.

De docenten die wij inzetten tijdens de ZomerAcademie zijn onze toppers van het afgelopen schooljaar. Zij hebben dus veel ervaring en kennen de methodieken en leerlijnen uit het basisonderwijs goed. Zij zijn het aanspreekpunt van leerling én ouders.

Meld je nu vrijblijvend aan en krijg advies.

NU AANMELDEN