BASISSCHOOL

In het kort

Kan jouw kind een extra zetje in de goede richting gebruiken? Heeft hij of zij moeite om de focus te behouden door afleiding of heeft hij of zij gewoon moeite met de stof?

Wij geven basisschoolleerlingen op maat gemaakte bijles. Daarbij kijken we naar wat jouw kind nodig heeft. We leren je kind vertrouwen op zichzelf, zodat hij of zij overal het beste uit zichzelf kan halen. Thuis, op school en bij ons. En daar mag best ruimte zijn voor een geintje!

Natuurlijk houden we ook goed bij hoe het gaat. Daarvoor gebruiken we het handige volgsysteem HOMi. Zo weten jullie als ouder ook precies wat er is gedaan en hoe het ervoor staat. Als het nodig is, hebben wij ook nog even persoonlijk contact.

Bijles

Soms wil het leren gewoon niet lukken. Het maakt eigenlijk niet uit of dit komt door afleiding, gebrek aan interesse of concentratieproblemen. Onze oplossing is altijd gericht op het kind: we kijken goed naar zijn of haar groei- en knelpunten en we zorgen voor een ontspannen omgeving waarin hij of zij écht kan leren. Met alle hulp die hij of zij nodig heeft.

In het plan van aanpak bepalen we hoe vaak en hoelang jouw kind bijles zal volgen. Natuurlijk staat niets vast en kunnen er extra lessen bijgeboekt worden als het nodig is. Waar nodig hebben we nog extra persoonlijk contact over de ontwikkelingen van jouw kind en we houden natuurlijk alles bij in HOMi, ons volgsysteem. Na elke bijles ontvang je een lesverslag per mail.

Na de aanmelding op de website nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen. Tijdens onze eerste afspraak bespreken we samen – ouders, kind en vestigingsmanager – wat er beter kan en welke vakken belangrijk of lastig zijn. Daaruit komt een handig plan van aanpak. Als we het plan van aanpak besproken hebben, kunnen we starten met de bijles.

De bijlessen worden gegeven door ervaren student docenten of net afgestudeerden met een pabo- of wetenschappelijke pedagogische achtergrond.

BijlesAcademie zorgt voor de extra persoonlijke aandacht waar binnen het reguliere onderwijs soms geen ruimte voor is en die wel nodig is voor de leerontwikkeling van een kind.

CITO/LVS Trainingen

De CITO- of LVS-toets kunnen aardig wat stress opleveren bij kinderen. De vraagstellingen zijn anders dan wat zij gewend zijn en er staat veel op het spel. Goede training en praktische tips en tricks zorgen ervoor dat jouw kind precies weet wat hij of zij kan verwachten. Daarbij richten we ons – naast inhoudelijke vraagstellingen – echt op het opbouwen van zelfvertrouwen, omgaan met faalangst en zullen we per leerling kijken welke vakken de focus moeten krijgen. Tijdens de trainingsweken worden jullie – ouders – goed op de hoogte gehouden door de trainers.

We geven zowel 1-op-1 trainingen als groepstrainingen voor de CITO- & LVS-toets.

Jouw kind gaat samen met de trainers aan de slag met de vraagstellingen en de toetsvorm. Oefenen is hierbij super belangrijk. Natuurlijk is er aandacht voor de persoonlijke groei van jouw kind: waar loopt hij of zij tegenaan? Welke vakken hebben meer focus nodig?

 

Ook in de groepstrainingen is er veel ruimte voor persoonlijke aandacht – in een groep zitten nooit méér dan 8 kinderen. De groepstrainingen geven we twee keer per jaar (in november en in maart) en zijn bedoeld voor kinderen in groep 7 en 8. De kinderen gaan samen aan de slag met de oefeningen en krijgen handige tips en tricks van onze docenten. Voor de groepstrainingen kun je je hieronder inschrijven.

 

Wil jij meer informatie, of ben je benieuwd naar de volgende trainingsdata? Je kunt altijd vrijblijvend contact met ons opnemen.

1-op-1 training

Vóór de 1-op-1 training maken we samen een plan van aanpak: voor welke vakken heeft jouw kind extra oefening nodig? Welke persoonlijke ontwikkelingspunten kunnen we aanpakken?

Groepstraining

Voor de groepstraining kun je je kind hier inschrijven. Ook bij de groepstraining hebben we vooraf contact over welke onderdelen belangrijk zijn en waar jouw kind behoefte aan heeft.

Data Groepstraining

Training 1

De eerste ronde groepstraining zal  starten op zondag 17 november 2019 en is bedoeld voor kinderen uit groep 8. Deze training bereidt voor op de LVS toets van januari 2020. Daarna volgt het definitieve advies!

De overige 5 trainings (zon)dagen zijn: 24 november, 1 december, 8 december, 15 december en 12 januari.

 

Training 2

De tweede ronde groepstraining bereidt kinderen uit groep 7 voor op de CITO LVS die in juni 2020 plaats zal vinden en kinderen uit groep 8 worden voorbereid op de CITO Eindtoets.

Data van deze training zijn: zondag 8 maart, 15 maart, 22 maart, 29 maart, 5 april en 12 april (Eindtoets start 15 april).

Mocht je op de hoogte gehouden willen worden of meer info willen neem dan contact met ons op via het contactformulier of meld je direct aan.

De trainingen worden gegeven door ervaren basisschool (student)docenten of net afgestudeerden met een pabo- of wetenschappelijke (pedagogische) achtergrond.

Meld je nu vrijblijvend aan en krijg advies.

NU AANMELDEN