BASISSCHOOL

In het kort

Kan jouw kind een extra zetje in de goede richting gebruiken? Heeft hij of zij moeite om de focus te behouden door afleiding of heeft hij of zij gewoon moeite met de stof?

Wij geven basisschoolleerlingen op maat gemaakte bijles en/of een fijne voorbereiding op de CITO toetsen. Daarbij kijken we naar wat jouw kind nodig heeft. We leren je kind vertrouwen op zichzelf, zodat hij of zij overal het beste uit zichzelf kan halen. Thuis, op school en bij ons. En daar mag best ruimte zijn voor een geintje!

Natuurlijk houden we ook goed bij hoe het gaat. Daarvoor gebruiken we het handige volgsysteem HOMi. Zo weten jullie als ouder ook precies wat er is gedaan en hoe het ervoor staat. Als het nodig is, hebben wij ook nog even persoonlijk contact.

Bijles

Soms wil het leren gewoon niet lukken. Het maakt eigenlijk niet uit of dit komt door afleiding, gebrek aan interesse of concentratieproblemen. Onze oplossing is altijd gericht op het kind: we kijken goed naar zijn of haar groei- en knelpunten en we zorgen voor een ontspannen omgeving waarin hij of zij écht kan leren. Met alle hulp die hij of zij nodig heeft.

In het plan van aanpak bepalen we wat de focuspunten van de begeleiding worden en wanneer de lessen plaats gaan vinden. Vervolgens gaan bijlesdocent en kind wekelijks met elkaar aan de slag. We gebruiken lesmateriaal van ons of er wordt eigen lesmateriaal meegenomen. Les in Rekenen, Taal, Spelling, (Begrijpend) Lezen, Huiswerkbegeleiding of een combinatie van deze onderdelen. Waar nodig hebben we nog extra persoonlijk contact over de ontwikkelingen van jouw kind en we houden natuurlijk alles bij in HOMi, ons volgsysteem. Na elke bijles ontvang je een lesverslag per mail. 

De bijlessen worden gegeven door ervaren student docenten of net afgestudeerden met ervaring in of affiniteit met basisonderwijs.

Na de aanmelding op de website nemen we contact met je op om een afspraak in te plannen. Tijdens onze eerste afspraak bespreken we samen – ouders, kind en vestigingsmanager – wat er beter kan en welke vakken belangrijk of lastig zijn. Daaruit komt een handig plan van aanpak. Als we het plan van aanpak besproken hebben, kunnen we starten met de bijles.

Contactformulier

BijlesAcademie zorgt voor de extra persoonlijke aandacht waar binnen het reguliere onderwijs soms geen ruimte voor is en die wel nodig is voor de leerontwikkeling van een kind.

CITO LVS- en Doorstroomtoets Training

De CITO LVS (groep 4 t/m 8)- of Doorstroom (groep 8) toetsen kunnen aardig wat stress opleveren bij kinderen. De vraagstellingen zijn anders, de toetsen zijn langer en er staat heel wat op het spel.

Voldoende oefening en praktische tips en tricks zorgen ervoor dat jouw kind precies weet wat hij of zij kan verwachten. Daarbij richten we ons – naast omgaan met vraagstelling – echt op het opbouwen van zelfvertrouwen en omgaan met faalangst. Tijdens de trainingsweken worden jullie – ouders – goed op de hoogte gehouden door de trainers.

Cito Academie: Wekelijkse groepstraining waarbij er veel geoefend wordt met de vraagstelling en toets vorm. Voor meer zelfvertrouwen, focus en een juiste aanpak

 1-op-1 training: Als er naast zelfvertrouwen in de toets vorm ook sprake is van een uitdaging/achterstand in rekenen en/of taal. Bij 1-op-1 is alle aandacht gericht op de specifieke uitdagingen van het individuele kind.

Neem contact op met de locatie manager voor meer informatie over de mogelijkheden op de locatie.

Jouw kind gaat samen met de trainers aan de slag met de vraagstellingen en de toetsvorm. Oefenen is hierbij super belangrijk. Natuurlijk is er aandacht voor de persoonlijke groei van jouw kind: waar loopt hij of zij tegenaan? Welke vakken hebben meer focus nodig? Cito 1-op-1 begeleiding is voor kinderen uit groep 4 t/m 8.

Tijdens de CITO Academie is er ook ruimte voor persoonlijke aandacht – in een groep zitten nooit méér dan 5 kinderen- maar gaan kinderen ook veel (zelfstandig) oefenen.  De kinderen gaan samen aan de slag met de oefeningen en krijgen handige tips en tricks van onze docenten. Zo krijgen ze de juiste basis voor het maken van de toets.

Cito Academie is voor kinderen uit groep 4 t/m 8

Wil jij meer informatie en ben je benieuwd naar de mogelijkheden bij de locatie van jullie voorkeur? Neem contact met ons op!

1-op-1 training

Vóór de 1-op-1 training maken we samen een plan van aanpak: voor welke vakken heeft jouw kind extra oefening nodig? Welke persoonlijke ontwikkelingspunten kunnen we aanpakken? Neem hier contact met ons op voor het plannen van een kennismaking.

Cito Academie

Voor de groepstraining kun je  hier meer informatie opvragen over dagen en mogelijkheden op de locatie bij jou in de buurt. Ook bij de groepstraining hebben we vooraf contact over waar jouw kind behoefte aan heeft.

 

De Cito begeleiding wordt gegeven door ervaren student docenten of net afgestudeerden met ervaring in- of affiniteit met basisonderwijs.

ZomerAcademie

Het kan zijn dat je kind, om wat voor reden dan ook, bij bepaalde onderdelen niet helemaal mee kan komen of achter loopt. Dit kan op de korte of lange termijn zorgen voor onzekerheid of het verlies van motivatie. Dat wil je natuurlijk het liefst voorkomen. Met extra persoonlijke aandacht en rust kan jouw kind grote stappen maken in zijn of haar leerontwikkeling.

Daarom geloven wij in de kracht van de ZomerAcademie. Tijdens een rustige periode, de vakantie, gaat jouw kind bij ons aan de slag met het onderdeel waar hij of zij moeite mee heeft. De persoonlijke aandacht van onze docenten zal ervoor zorgen dat je kind zal groeien waardoor er na de vakantie gestart kan worden met meer vertrouwen in eigen kunnen.

Wij gaan gedurende 2 zomervakantie weken doelgericht aan de slag. Doelgericht in een ontspannen sfeer en onder goede begeleiding. Door de persoonlijke aandacht kan je kind in minder tijd meer voor elkaar krijgen. Zodat deze ook nog voldoende tijd heeft om van de welverdiende vakantie te genieten.

Omdat elk kind andere uitdagingen heeft bespreken we tijdens een (telefonisch) kennismakingsgesprek wat de doelstellingen van de ZomerAcademie zullen zijn.

Wij werken zoveel mogelijk op maat, maar een aantal zaken staan vast:

  • Gedurende de ZomerAcademie werkt jouw kind aan 1 schoolonderdeel (denk aan spelling, begrijpend lezen, technisch lezen, rekenen, studievaardigheid of Citotraining (toetsvorm)).
  • Voor kinderen uit groep 8 is het ook mogelijk om zich tijdens ZomerAcademie alvast goed voor te bereiden op de Brugklas. We gaan tijdens de 2 weken aan de slag met vaardigheden zoals schoolwerk organiseren, woordjes leren, antwoordconstructies, zelfvertrouwen enzovoort.
  • Aan het begin van de Academie wordt gekeken naar waar hij/zij op dat moment staat. Aan de hand hiervan wordt het plan van aanpak bepaald. Tussentijds wordt dit plan en de aanpak geëvalueerd en waar nodig aangepast.
  • Je kind werkt 2 weken lang, 3x per week 1,5 uur per dag bij ons op locatie. We werken 1-op-1, zodat jouw kind alle aandacht krijgt die nodig is en er echt op maat gewerkt kan worden.
  • In totaal bestaat ZomerAcademie dus uit 9 uur extra persoonlijke begeleiding.
  • We maken de lessen leuk. Persoonlijk contact, wat lekkers te eten/drinken en altijd een spelletje zijn onderdeel van de ZomerAcademie.
  • Je wordt per mail up to date gehouden van de voortgang van jouw kind.

Je kunt je via het contactformulier van dichtstbijzijnde locatie aanmelden voor de ZomerAcademie. Er wordt dan door de betreffende locatie manager telefonisch contact met je opgenomen voor meer informatie en de mogelijkheden.

Startdatum: Zomervakantie 2023. Weken en dagen in overleg en op basis van beschikbaarheid.

ZomerAcademie kost 374 euro.

Onze bijlesdocenten zijn vlotte studentdocenten, met een link naar basisonderwijs, die de stof goed begrijpen en die dit – superbelangrijk – op een fijne manier begrijpbaar kunnen maken.

De docenten die wij inzetten tijdens de ZomerAcademie zijn onze toppers van het afgelopen schooljaar. Zij hebben dus veel ervaring en kennen de methodieken en leerlijnen uit het basisonderwijs goed. Zij zijn het aanspreekpunt van leerling én ouders.

Meld je nu vrijblijvend aan en krijg advies.

NU AANMELDEN